TyyneKuusela

”Miesliike”: TUPOsta PAPOon: ”Sukupuolierojen ja -roolien uudelleenneuvottelu”?

Tämä kirjoitus oli tarkoitettu kommentiksi oheiseen blogiin mutta pysähtyi Vasemmistoliiton miesliikettä edustavan kirjoittajan estoon. mikä osoittaa hänen intoaan rajoittaa ja vääristää vapaata keskustelua.


Mieskysymys -kirjan julkaisemistilaisuus ja ennakkomaistiaisia

 

30.8.2012 16:00 Jiri Nieminen:

" Keväällä allekirjoittanutta pyydettiin kirjoittamaan teokseen nimeltä Mieskysymys. Miesliike, -työ, -tutkimus ja tasa-arvopolitiikka vasemmistoliiton miespoliittisen työryhmän edustajana.

Tampere University Pressiin kustantama ja Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan viikon kuluttua julkaisema artikkelikokoelma jakautuu miestutkija Arto Jokisen kirjoittaman esipuheen sekä ministeri Heidi Hautalan ja kansanedustaja Kari Uotilan tervehdyksen lisäksi neljään osaan: (1) Miehet ja tasa-arvopolitiikka; (2) Miesliike; (3) Miestyö; (4) Mies- ja maskuliinisuustutkimus.

Kyseessä ei ole tieteellinen antologia vaan enemmänkin katsaus mieskysymykseen, josta on viime vuosina ollut paljon puhetta, mutta vähän tekoja.

Kuvaavaa on, että Miesliike -osioon, ainoastaan vihreiltä ja vasemmistoliitolta on saatu kirjoitukset. Muita puolueita ei näytä kysymys miehistä ja pojista kiinnostavan senkään vertaa, että vaivautuisivat kirjoittamaan muutaman liuskan antologiaan.

Omassa kirjoituksessani esitän, että vasemmistolaisesta näkökulmasta miesten ja poikien asemaa ei voi erottaa kapitalististen tuotantosuhteiden muutoksista: sukupuolieron- ja roolien uudelleenneuvotteluissa on kyse sopeutumisesta elinkeinorakenteen muutokseen. ”

Siis sukupuolieron (huom. yksikkö, ”vain yksi ero”; sattumaa, tutkijan huolimattomattomuutta, vai tarkoin harkittua ”tiedettä”?) uudelleenneuvotteluissa ja sukupuoliroolien uudelleeneuvotteluissa, jotka herättävät erinäisiä kysymyksiä:

1) Vaan miten siihen yhteen ja selkeimpään yksilöiden väliseen sukupuolieroon, joka ensimmäisenä tulee mieleen, lopultakaan voisi vaikuttaa neuvottelemalla, tai sotimallakaan? Vai mitä eroa sitten tarkoitetaan, kun Hautalakin seilaa kuviossa, niin tarkoitetaanko mahdollisesti sukupuolten yksilömääräsuhdetta (”vähemmilläkin miehillä pärjäisi”... eräät miehet ovat myös samaa mieltä...mutta minä en...)?
 

2) Kutka ovat valtuuttaneet ketkä ”neuvottelemaan uusiksi sukupuolierosta ja -rooleista” ja koska ja missä!?

(Nyt saamme tietoa lähinnä vain siitä, kutka olisivat tyrkyllä PAPO-johtajiksi, kuten ”neuvottelijoiksi”...)

3) Kun on Niemisen kohdalla yhteistieteiden tohtori, hän varmasti tietää, millaiselle tieteelliselle ihmiskuvalle nuo ”neuvottelut” perustuvat!

4) Kun kerran siitä suurimmasta ja ilmeisimmästäkin erosta ”voidaan neuvotella”, ja meillä tavallisilla kansalaisilla on punkassammekin velvollisuus elää ”neuvottelutuloksen” mukaan”, jossa on aivan ehdottomasti ”sovittu myös tieteestä” (josta ollaan - ainakin olevinaan - yksimielisiä (niiden keskuudessa, jotka yksin "on valtuutettu" ajattelemaan), ja josta sovitaan näytettävän ”yhtä naamaa”!)

Ai niin ... siitä ei saa tietenkään sanoa mitään, kun siitä(kin) vasta neuvotellaan! Tervemenoa vann sitten kaikki objektiivinen tutkimus sitten tuostakin aiheesta!!!

5) Mitä tehdään vastaan pullisteleville, joita taatusti riittää vähän joka suuntaan, ”demokraattisesti”? Miten punkkiamme valvotaan? kannattako Kokoomus yksilöllistä valvontaa itse kunkin kohdalla, joka voitasiin konsultoida ysytyisille työnantajille (muissakin kuin seksifirmoissa), ja Demarit ”yleisiä periaateita”, joiden toteutumista vartoivaivat edustavat nais- ja miesliitot elisitovasti kaikkien kohdalla? Tuleeko P...omarkkinatuomioistuin? Pannaanko jokin siru?

6) Ovatko vasemmistoliiton miesasimiehet valmiita ”neuvottelemaan” mm. Hautalankin ”tieteellisistä” lähtökohdista, että "miehet ovat ”ajattelevasta Keenistä” raiskaajamurhaajia”? Mies, joka heille omasta puolestaan tuollaisen ”neuvotteluvaltuuden” antaa, myös tunnustaa omalta kohdaltaan ”yhteisen pelin sääntöjen" mukaan tuon "yhteisen tieteellisen perustan”, jopa tietämättään!)...

Mutta muiden miesten osalta hänelläkään kuitenkaan ei ole minkäänlaista oikeutta sellaista ”tunnustaa”, eikä kenelläkään (ainakaan mies"evoluutio"feministijärjestöihin kuulumattomalla) miehellä ole mitään velvollisuuta tanssia sellaisen noitapillin mukaan, vaikka sellaisesta olisi kuinka ”korkea” poliittinen ”hallintoelin” tai ”tuomioistuin” "päättänyt", objektiivisen tieteen vastaisesti!

Vasemmistoliiton poikia varoitan, että tuossa evoluutiofeministien pseudotiede- ja "naisoikeus"punkassa mies on aina sellainen "juridinen" tuomittu altavastajja, josta ei koskaan tule kantajaa, vaikka kuinka taitava juristi miten päin yrittäsi vääntää asioita nurinpain... (Eipä minun lopultakaan tavallisille miehille näitä kauhean yksityiskohtaisesti kädestä pitäen tarvitse neuvoa...)

http://www.tiede.fi/keskustelut/muut-tiedeaiheet-f14/halosen-linjalla-tuposta-papoon-ja-tipoon-t22652.html

Nieminen: ” Korostan myös -- samoin kuin tasa-arvoministeri Paavo Arhinmäki samassa kokoelmassa aikaisemmin -- miesten välisiä eroja ja luokkakysymystä. Sukupuoltakin enemmän miesten ja naisten elinajanodotteeseen vaikuttaa heidän yhteiskuntaluokkansa, työvoiman ja pääoman kamppailun muodostamat valtahierarkiat ja käytännöt. ”

Aivan varmasti, ja nämä vaikuttavat erittäin radikaalisti myös suskupuolirooleihin, mm. erliöaisten sellaisten ”valikoimaan”, joskinvähemmän varmaan siihen suurimpaan sukupuoliseroon (ja aika vähän osaan vähän oienemistäkään sellaisista).

” Ehkä tämä on myös syy sille, miksi poliittisessa oikeistossa ei kyetä käsittelemään mieskysymystä tai sukupuolijärjestystä: se vaatisi nykyisten taloudellisen ja sosiaalisen järjestelmän perusteellista kritiikkiä, mihin perussuomalaiset sosiaalidemokraatit ja muut kokoomuslaiset ovat haluttomia?

Mieskysymys -kirjan julkaisemistilaisuus pidetään samassa rakennuksessa missä hallitusneuvottelut käytiin viime keväänä, eli Säätytalossa Helsingissä perjantaina 7.9. klo 14-16. Tilaisuuteen täytyy ilmoittautua etukäteen.

Ne, jotka eivät tule Helsinkiin, voivat mennä kuuntelemaan vaikkapa väitöskirjani ohjaajan professori Heikki Paloheimon jäähyväisluentoa klo 14 Tampereen yliopiston saliin Pinni B1097. ”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

R. Tyyne Kuusela

Saman kirjoittajan kommentia edelleen johtuen hänen sensuurilinjastaan:

http://jirinieminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/11573...

” Mörkö heteromelankoliana
Jiri Nieminen

Olen lukenut kuluneella viikolla kirjallisuuden professori Boel Westinin kirjoittamaa teosta Tove Jansson. Sanat, kuvat, elämä.

Kyseinen yli 500 sivuinen tiiliskivi on ennen kaikkea taiteilijaelämänkerta, jossa taustoitetaan Janssonin tuotantoa: kuinka esimerkiksi muumiperheessä heijastuu elementtejä Toven lapsuudesta tai Muumipeikko ja Pyrstötähdessä juuri päättyneestä toisesta maailmansodasta.

... Janssonin isä ei ollut ainoastaan suojeluskuntalainen ja sisällissodan valkoisten veteraani vaan avoimesti sympatisoi Natsi-Saksaa. Hän ei pitänyt siitä, että Toven ystäväpiiriin kuului juutalaisia.

Kaiken lisäksi sodan jälkeen Jansson seurusteli Atos Wirtasen kanssa. Wirtanen nousi kansanedustajaksi sosiaalidemokraattien listalta, mutta loikkaisin myöhemmin kansandemokraatteihin ja toimi päätoimittajana Ny Tidissä, jossa Jansson julkaisi ensimmäiset sarjakuvansa.

Vasemmistoliittolaisia piirejä lähellä oleva -- Anders Behring Breivik ja Juha Ahvio sanoisivat kulttuurimarxilainen -- Ny Tid ilmestyy edelleen. ”

Breivik tarkoittaa "kulttuurimarxialisilla" frankfurtisteja, jotka eivät ole marxilaisia, ja ktsoo hyökännensä nimenomaan heitä vastaan.

tarkoittako tämä nyt sitä, että VAS tunnustaustuu frakfurtistiseksi puolueeksi?

Sellaiseksi on aikaisemmin tunnustautunut SDP silloisen puoluesihteerinsä Jungnerin suulla, eikä SDP ole siitä ainakaan irti sanoutunut.

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIn...

Kyllä tässä nyt eräiden muiden elintila vasemmallakin rymisten kasvaa, mikä on tietysti niiden osalta edistystä.

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/tiede/628/t...

” Tutkija Juha Ahvion radikaali väite: ”Meneillään on kulttuurivallankumous”
08.11.2010 11:00 | Uusi Tie | Päivi Hihnala

Dosentti Juha Ahvio näkee viimeaikaisella homokeskustelulla pitkät juuret. Vapaana tutkijana työskentelevä Juha Ahvio väittää, että sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvän keskustelun taustalla on selkeä pienen piirin ajama poliittinen ohjelma, jolla pyritään kulttuuriseen vallankumoukseen.

Ahvio esittää, että kehitys nykyiseen suuntaan on lähtenyt liikkeelle jo ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Tuolloin tietty marxilaisteoreetikkojen eliitti loi ohjelman, jonka mukaan vallankumous saavutetaan vain murtamalla kulttuurin perusrakenteet. Käytännössä tämä tarkoitti keskeisten kulttuuri-instituutioiden kuten taiteen, viihteen, median, kirkkojen ja yliopistojen valtaamista sisältä päin.

Avainajatuksena oli kitkeä massojen mielestä vallankumousta estävät asiat eli niin sanottu. väärä tietoisuus. Tällä tarkoitettiin lähinnä kristillisiä, sukupuoleen, parisuhteeseen ja perheeseen liittyviä malleja. Tätä tehtävää ryhtyi toteuttamaan akateemisessa maailmassa 1920-luvulla marxilaisen miljonäärin Felix Weilin rahoittama Frankfurtin sosiaalitutkimuksen instituutti käyttämällä hyväksi Marxin, Nietzschen ja Freudin ateistisia näkemyksiä, Ahvio selventää. ”

Höpöjä. Frankfurtismilla ei ole varsinaisesti mitään tekemistä marxilaisen eikä muunkaan tietellisen ihmiskuvan kanssa, vaan se edustaa mm. Feuerbachin ”sosiobiologistista” ihmiskuvaa, josta Marx sanoutui irti Feuerbach-teeseissään.
http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Frankfu...
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ludwig_Feuerbach
http://www.mlwerke.de/me/me03/me03_533.htm
http://hameemmias.vuodatus.net/blog/2987102/marxis...
Frankfurtismin ideologian sekopäisimmät törpöt Wilhelm Reich ja Hannah Arendt eivät toimineet Frankfurtin sosiaalitutkimuksen instituutissa.

” Oppi ihmisen langenneisuudesta hylättiin ”

Jessus...

” Sukupuolineutraali ajattelu on Ahvion mukaan lähtöisin Rousseaun ja Marxin perustavasta uskomuksesta.

Heidän ajattelussaan ihminen ei varsinaisesti ole langennut olento itsessään, vaan yhteiskunta on vastuussa ihmisen ongelmista. Ihminen on siis pitkälti ympäristönsä tuote. Iskulause kuuluu: muuta ympäristö ja rakenteet, niin ihminenkin muuttuu. ”
”Langennut” ei ole tieteellijen käsite...

” - Näin ajateltuna sortavat rakenteet kaatamalla ihmisen luontainen hyvyys saadaan esiin. ”

Marx ei uskonut yhtään sen enempää ihmisen ”luontaiseen hyvyyteen” kuin ”luonteiseen pahuuteenkaan”.

Eikä siihen ”luontaiseen pahuuteen” eli ”perisyntiin” eikä edes ”helvettiin”, jotka ovat molemmat välittömästi peräisin pakanallisesta orfilaisuudesta, jota muuten Kalevalan myytti (...?...) Lemminkäisestäkin edustaa, usko kristikunnan enemmistökään, esimerkiksi katoliset, vaan näillä vaan näillä on noiden paikalla persoonallisuuden rakentaminen valintojen kautta, ja ”kiirastuli”, jossa sitten ne ”syntiset valinnat” poltetaan pois, ja katsotaan, jääkö mitään jäljelle...

http://en.wikipedia.org/wiki/Purgatory
http://fi.wikipedia.org/wiki/Orfilaisuus
http://www.flamma.fi/temppeli/

” Pysyvää ihmisolemusta sanan perinteisessä merkityksessä ei siis ole. ”

Luterilaisuus ei kaikeksi onneksi ole ”maailman ainoa perinne”, ainakaan vielä toistaiseksi...

” Ihminen on yhteiskunnallinen rakennelma, joka ei synny mihinkään määrättyyn identiteettiin vaan valitsee sukupuolensa ja seksuaalisuutensa itse. Ihminen voidaan suunnitella halutun tyyppiseksi. ”

Päästelet pöpöjä ja annat väärän todistuksen sekä marxismista että frankfurtismista ja jopa ihmistieteistä yleensä!

” Paradoksaalista Ahvion mielestä on se, että toisaalta kuitenkin uskotaan, että järki voi tavoittaa täydellisen ihmisen, jonka mukaiseksi hänen yhteiskuntansa pitää suunnitella. ”

Älytöntä pulinaa...

” - Tuhansien vuosien traditio, yhteinen ja hyväksi havaittu elämä ja kulttuuria ylläpitävä pitkän ajan kokemus, voidaan hylätä ja tuhota nyt, kun "tiedetään paremmin kuin koskaan ennen". ”

Toki nyt tiedetäänkin paremmin kuin ennen.

” Ihmisen seksuaaliviettiin vetoaminen on itsessään erittäin vahva käyttövoima, joka saa vahvuutta ihmisen luontaisesta kapinasta Jumalaa ja hänen luomisjärjestyksiään vastaan, Ahvio analysoi.

Ahvio epäilee, että kukaan tämän sukupolven ihmisistä ei pysty ennustamaan tällaisen massiivisen "ihmiskokeen" seurauksia, jotka ovat nähtävissä vasta vuosikymmenten jälkeen.

Juha Ahvio vieraana TV7:n Café Raamattu ohjelmassa:

http://www.tv7.fi/vod/player.html?id=12323

Puli puli. Kirkot niitä ”ihmiskokeita” ovat tehneet, toinen toistaan kummallisempia.

R. Tyyne Kuusela

Ja tämänkin puheenvuoron tieteellisen keskustelun vihollinen Nieminen esti blogistaan:

http://jirinieminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/11591...

” Hommalaiset nakertavat perussuomalaisten uskottavuutta -- tapaus ihmisroskat

3.9.2012 16:52 Jiri Nieminen

Kadunmiehiltä kuulee usein väitteen, että jos Suomen valtio leikkaisi kehitysapua tai ottaisi vähemmän pakolaisia vastaan, saataisiin oman maan syrjäytettyjen kansalaisten asiat kuntoon, alkoholisteille asuntoja ja köyhyys poistettua.
Hommafoorumilaiset ovat osoittaneet väitteen vääräksi.

Tampereella Aamulehden Moro-liite on ollut itsepintaisen kiinnostunut siitä, "pitäisikö kaupungin rakentaa alkoholin suurkuluttajille juopottelupaikka ydinkeskustan ulkopuolelle, jotta muun muassa kävelykadun katukuva siistiytyisi."
Kyseisessä jutussa kokoomuksen Antti Hervonen kutsui "alkoholin suurkuluttajia" ihmisroskiksi antaen erinomaisen näytteen kokoomuksen ihmiskäsityksestä. ”

RTK: Kaupunginvaltuutettu, gerontologian emeritusprofessori Antti hervonen sattuu tutkimusrymineen olemaan ainoat suomalaiset tutkijat, jotka on noteerattu lähteinä USA:n Kansallisen Terveysinstituutin (sen joka USA:sta lähtee Haagiin presidentin kassa, jos valtio haastetaan vastaamaan ”puoskaritieteestä”) Neurofysiologian laitoksen johtajan R. Douglas Fieldsin käänteentekevässä teoksessa ”Sitä on neurofysiologi R. Douglas Fiedsin teos ”The Other Brain: From Dementia to Schizophrenia, How New Discoveries about the Brain Are revolutionizing Medicine an Scince”:

http://nakokulma.net/index.php?topic=10081.0

” Fieldsin teoksessa on noin 30 sivua lähdeteoksia. Suomalaisesta neurologiasta tuohon valittujen, etenevän tieteen linjalla olevien tutkimusten joukkoon mahtuu vain yksi ainoa tutkimus:

Riikonen, J., Jaatinen, P., Rintala, J., Porsti, I., Karjala, K. ja Hervonen, A. (2002): Intermittent etanol exposure increases the number of cerebral microroglia. Alcohol and alcoholism 37.

Antti Hervonen on tamperelainen psykiatrian professori ja Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu.

Fieldsin kirjassa ei ole tavuakaan ”peilisoluista”,”kielielimestä”,”kieligeenistä”, ”evoluutiopsykologiasta”, ”sosiobiologiasta”, ”neurotaloustieteestä”, ”synnynnäisestä tiedosta”, "DNA:sta tajunnan koodina", "aivokaapelitelepatista" eikä muistakaan ns. ”eurotieteen” lallatuksista... ”

On jossakin määrin ikävää, että itsekin yliopistomiehellä, Niemisellä siis, ei ole mitään käsitystä tieteen kokonaisuudessa, vaan hän pelkästään polikikoi tutkijoiden vitseillä ja ”rasismimielipiteillä”, ikään kuin se itse tutkimus olisi jotakin Suurta Salatiedettä, joka ongelmineen ja akkineen ei edes kuuluisi julkisuuteen...

Sanon suoraan tamperelaisena äänioikeutettuna, että Niemistä en ainakaan äänestä, enkä suosittele keitään tuttja miehiäkään äänetämään, tämän esityksen perusteella, mitä hän meikäläisen vastausten sensuroimisineen on palstalla esittänyt.

JN:” Myös hommafoorumilla ollaan innostuttu asiasta.

Vaikka hommafoorumi ei ole sama asia kuin perussuomalaiset, on perussuomalaiset tunnetusti ylivoimaisesti suosituin puolue hommafoorumilaisten keskuudessa.
Nyt hommafoorumilaiset ovat ottaneet silmätiukseen Minna Minkkisen mielipidekirjoituksen viime sunnuntain Aamulehdestä. Minkkinen kun puolusti "alkoholin suurkuluttajien" oikeutta vapaaseen kaupunkitilaan ja ihmisarvoiseen kohteluun.

Minkkinen oli vuoden ajan kansanedustaja Anna Kontulan eduskunta-avustajana, mutta hän kaipasi papereiden pyörittämisestä oikeisiin töihin: nykyään hän työskentelee sosiaalityöntekijänä alkoholistien parissa lähemmäisenrakkaudesta kuten niin moni vasemmistolainen ihminen.

Surullista on, että hommafoorumilaiset vaikeuttavat ja vievät uskottavuutta sellaisten hyvien perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokkaiden työltä, jotka yrittävät oikeasti auttaa syrjäytettyjä ja asunnottomia alkoholisteja eivätkä piehtaroi itsesäälissä internetin foorumeilla.

Hommafoorumia lukeissa tulee selväksi, että nuivasti maahanmuuttajiin tai kehitysapuun suhtautuvat halveksivat myös asunnottomia ja syrjäytettyjä niin sanottuja kantasuomalaisia vastustaen esimerkiksi asunnottomuuden ratkaisuyrityksiä.

Toisaalta ne, jotka haluavat auttaa lähimmäisiään myös kaukaisissa maissa, ovat valmiimpia panostamaan myös kotimaan köyhien auttamiseen. ”

Toimituksen poiminnat